Free Porn
xbporn
18.07.2024
NaslovnicaKutak+Bitno je prepoznati razliku: Znakovi koji pokazuju da vam je umorna duša...

Bitno je prepoznati razliku: Znakovi koji pokazuju da vam je umorna duša a ne tijelo

Kada doživljavamo duge periode psihičkog i emocionalnog stresa, često se naša duša može jako umoriti, što vjerovatno može izgledati kao da smo u depresiji, jer ima iste simptome. Bez obzira koliko želimo biti pozitivni i puni energije i dalje smo stalno depresivni i umorni.

Našoj duši treba vremena da se oporavi, kao što slomljenim kostima treba vremena da srastu, a psihičke probleme treba shvatiti ozbiljno jednako kao fizičke. Ako zanemarimo upozorenja da nam ponestaje energije, to može da dovede do veoma ozbiljnih posljedica. Može da dovede do hronične anksioznosti, psihičkih problema i depresije.

Kako da prepoznate znakove da vam je duša umorna i da joj nedostaje energije?

1) Imate osjećaj bola po cijelom tijelu. Osjećate napetost, vrtoglavicu, bol u stomaku, zamagljen vam je vid i imate glavobolje bez ikakvog razloga.

2) Sve što želite u toku dana je leći i odmoriti se. Često zaspete i po nekad vam je teško da se razbudite i ustanete iz kreveta. Noću se i dalje ne osjeća te odmorno jer imate veoma intenzivne snove, koji ponekad mogu biti i noćne more.

3) Kada vas neko upita šta nije u redu sa vama, ne znate šta da odgovorite, jer ni sami ne znate kako se osjećate. Znate da se duboko u vama događa nešto složeno, ali ne možete da objasnote taj osjećaj i zašto ga se ne možete riješiti.

4) Često vam se čini kao da ispadate iz stvarnosti, dezorijentisani ste, jer vaše tijelo i um ne rade sinhronizovano.

5) ostajete veoma osjetljivi, bez razloga počnete da plačete. U jednom trenutku vam se čini da vam je srce ispunjeno ljubavlju, a u drugom vas tuga ubija. 6) Doživljavate napade panike i stalnu anksioznost.