Free Porn
xbporn
18.07.2024
NaslovnicaLifestyleLjubav nastaje kada zaljubljenost prođe - Razlike između površne i prave ljubavi

Ljubav nastaje kada zaljubljenost prođe – Razlike između površne i prave ljubavi

Nije prava ljubav samo fizička privlačnost, to je stvar strasti i zaljubljenosti, ljubav je puno više.

Kaže se da kada se nekome divite da to nije ljubav, i da se ljubav dešava upravo od trenutka kada prođe to početno divljenje i euforija. Na početku imamo osjećaj da lebdimo, imamo leptiriće u stomaku, sve vidimo ružičato. Tada mnogi misle da su emocije najsnažnije i ljubav najjača.

Međutim, moglo bi se reći da pri ovakvom stavu griješimo. Tada govorimo o zaljubljenosti, a ne još uvijek o ljubavi. Tek kada se uzbuđenje slegne, kada vas prođe početni nalet emocija i kada zaista spoznate osobu pored sebe, tada počinje ljubav.

Kada prestane divljenje, tada počinje ljubav. Zapravo, tada počinje ono najbolje. Zato je važno razlikovati zaljubljenost od ljubavi. Možda tada ne gledate kroz ružičaste naočare, ali gledate relano, a tada govorimo o pravom odnosu. Voljeti nekoga baš onakvog kakav jeste.

Možda ta osoba nije više najidealnija, sada znate njene mane i nedostatke, ali i vrline i druge dobre osobine. Možda vam više ta osoba ne izaziva divljenje, ali vam izaziva ljubav. Znate da je ta osoba vaša, i da ne možete zamisliti život bez nje.

Takođe, vaš je fokus sve manje na fizičkom izgledu, i sve više znate da će druge vrijednosti poput prijateljstva i razumijevanja u budućnosti njegovati vaš odnos. Možda ste nekada bili u odnosu i pitali se zašto isti nije opstao. Možda su ovo upravo odgovori.

Često od zaljubljenosti pravite ljubav, i tu nastaje razočarenje, nakon izdaje. Mislite da je odnos čvrst i stabilan, a u suštini je samo idealizovan. Kada ta faza pređe, tada možemo reći da ljubav nastaje. Tada lakše prevazilazite poteškoće i prepreke, jer tada nekog volite iskreno.

Već znate kako da se sa tom osobom postavite, da li je osjetljiva, šta je pogađa, uvrijedi itd. Ljubav se javlja u obliku prihvatanja, prijateljstva, podrške i zajedničkog života.