Free Porn
xbporn
17.07.2024
NaslovnicaKutak+Mladi otac sam odlučio obnoviti kuću i uštedio 40.000 eura: Sve sam...

Mladi otac sam odlučio obnoviti kuću i uštedio 40.000 eura: Sve sam naučio na YouTubeu

Izgradnja ili obnova kuće nije nimalo jednostavan posao, a danas je sve teže pronaći stručnjake koji će posao obaviti pravilno, brzo i za to neće tražiti ogromnu količinu novca.
S tim problemom susreo se i marketinški stručnjak Scott Baggaley iz Engleske koji je odlučio sam obnoviti kuću te tvrdi da je tako uštedio 40 hiljada eura.

Učinio je to za samo šest mjeseci, a sve vještine i znanje je stekao učeći iz video instrukcija na YouTubeu, piše Daily Mail.

Scott tvrdi da su profesionalni građevinci za obnovu tražili više od 50 hiljada eura. Tada je ovaj 30-godišnjak preuzeo stvar u svoje ruke i okrenuo se online tutorijalima. Tvrdi kako je na kraju potrošio samo oko 12 hiljada eura.

“Budući da je svi građevinski radnici bili zauzeti, počeo sam učiti o izgradnji na YouTubeu i tako sam stekao vještine. Kad sam krenuo s obnovom krovom, isprva je bilo izuzetno teško bez stručnog kadra. Bojao sam se popeti na krov jer nisam znao što radim”, kazao je Baggaley, koji je ubrzo pozvao i građevinske inspektore da se uvjere kako je ono što radi u skladu sa zakonom.

Najveći problem u gradnji dogodio se kada je slučajno probio beton i udario u olovnu cijev, zbog čega je morao prekinuti radove i popraviti cijeli sustav.

“Uskladiti uredski posao, koji radim svaki dan od devet do pet i obveze koje idu uz rođenje mog sina, s izgradnjom ove kuće bila je ipak najteža stvar u ovom procesu”, zaključio je Baggaley koji je cijeli proces opisao i u YouTube videu.

Izvor:klix.ba