Free Porn
xbporn
18.07.2024
NaslovnicaKutak+Ne trči za tramvajem, kao ni za muškarcem - Kad jedan prođe,...

Ne trči za tramvajem, kao ni za muškarcem – Kad jedan prođe, drugi uskoro dolazi

Žena bi trebala imati izgrađen ponos u sebi tako da niko ne gazi po njoj i da se ne ponižava ni zbog koga.

Žena bi trebala biti dovoljno domišljata i pametna da zna da ne treba trčati za muškarcem. Jedna stara izreka kaže: “Trčati za izgubljenom ljubavlju je suludo kao i trčati za tramvajem koji odlazi. Kao prvo, oni se ne vraćaju, a kao drugo uvijek ima drugi koji dolazi poslije”.

Iz ove poruke možemo dosta toga naučiti o ljubavi. Ponos je veoma važna stvar, i svi ga trebamo izgraditi u sebi do te mjere da ne dozvoljavamo drugima da gaze po nama. Kada žena dozvoli sebi da trči za muškarcem koji očigledno želi da je napusti tada je dotakla samo dno svog ponosa.

Jaka žena će podržati tuđe odluke i znati se nositi sa svakim gubitkom. Da biste postale snažne morate imati izgrađen vlastiti život. Morate imati svoje hobije u kojima uživate, posao na koji rado idete, izgrađene zdrave odnose sa prijateljima i tako dalje.

Tek tada ćete imati dovoljno ponosa u sebi da se nikada ne ponižavate zbog muškarca. Ako se osjećate kao žena koja ne bi mogla dalje živjeti bez muškarca kojeg voli – to je već crvena zastavica. Žena bi trebala umjeti živjeti čak i sama.

Sjetite se samo svojih bivših veza iz rane mladosti. Vjerovatno ste za svaki raskid mislili da ga nećete moći preboljeti ili da je ta ljubav bila najveća, a kasnije ste shvatili da nije tako. Ako vas neko napusti to ne znači da gubite pravu ljubav, već da vam se otvaraju vrata da je upoznate.