Free Porn
xbporn
17.07.2024
NaslovnicaKutak+OstaloPepeo iz šporeta nikako ne bacajte: Ni ne slutite koliko može da...

Pepeo iz šporeta nikako ne bacajte: Ni ne slutite koliko može da bude koristan

Poljoprivrednici odlično znaju koliko drveni pepeo može da bude odličan za zemlju, pa ga često koriste kao prihranu i za poveće kiselosti zemljišta.

Naročito prija biljkama koje vole kalcijum – paradajz, špinat, bijeli luk, ali i ruže. Prije nego što posijete ove biljke, dodajte četvrt šolje drvenog pepela u zemlju.

Takođe, kada pepeo pomiješate sa vodom i ostavite nekoliko dana da odstoji, a potom procijedite i dobićete cijeđ. Ona je odlična za čišćenje odjeće, podova, srebrnine, hrđe sa mermernih površina. Malo gušća varijanta pepela i vode u vidu paste može da skine mrlje sa namještaja.

Takođe, sapun od cijeđi odličan je za one koji imaju masnu kosu.

Pepeo dobro uklanja neprijatne mirise u stanu, ali i u frižideru, a djeluje slično kao sirće koje ostavite da “povuče” aromu neke ubuđale namirnice.

Pojedine štetočine, poput puževa i raznih insekata, ne podnose pepeo, pa ćete ih se vrlo lako riješiti uz pomoć ovog “otpatka”. Isto važi i za mrave – pospite mravinjak pepelom, mravi će odmah da odu.

Korisno je da i u ćoškove podruma pospete po malo pepela, jer ćete na taj način otjerati miševe, bubašvabe i druge napasnike.

Izvor:hayat.ba