22.06.2024
NaslovnicaLifestylePoruka nevjernim muškarcima: Preljuba vas ne čini većim muškarcima, nego većim izdajnicima

Poruka nevjernim muškarcima: Preljuba vas ne čini većim muškarcima, nego većim izdajnicima

Ako ste sposobni prevariti ženu sa nekom drugom to vas ne čini većim muškarcem, već većim izdajnikom.

Muškarac koji prevari svoju ženu ili djevojku često će se osjećati muževnije ili superiornije jer smatra da je time učinio nešto jako dobro. Time što vara ženu smatra da je dobar, poželjan, jedinstven, neodoljiv. Ta prevara mu je zapravo potrebna kao potvrda da je dobar frajer.

Bez nje on je niko i ništa. Bez ljubavnice takav čovjek je nesposoban da bude privlačan ženi sa kojom gradi nešto na duže staze. Varanjem se svetite, inatite, dokazujete da “nije problem u vama”, a zapravo najveći je problem u onome ko vara.

Time što varate ženu ne povrijeđujete nju, već ponižavate sebe. Kada se usudite na taj korak, nema više nazad. Zauvijek ste otvorili kutiju nepovjerenja koje će vas proganjati do kraja života. Ne samo da će drugim ljudima biti teško da vam vjeruju, već će i vama biti jako teško da vjerujete drugima.

Uvijek ćete počinjati od sebe “Ako sam ja to mogao, zašto da vjerujem da neko drugi to neće učiniti?”. Poslije prevare normalne veze skoro da su nemoguće, jer u vašem životu više neće biti povjerenja, a bez njega nema normalne veze.

Počećete sumnjati čak i u one koji vas nikada nisu prevarili ili dali povoda da sumnjate u njih. Varanjem ne pokazujete da ste bolji ili privlačniji od žene koja vas čeka kući, to pokazuje samo da imate veće komplekse. Čovjek koji ne zna izgladiti stvari sa svojom ženom već traži lagodnost u drugoj ženi je nezreo.

I svaki zreo muškarac će vam potvrditi isto. Preljuba nije stvar muškosti, već izdajništva. I svako ko je sposoban prevariti ženu koja ga voli, spreman je na razna loša djela.