Free Porn
xbporn
18.07.2024
NaslovnicaMagazinDomSodu bikarbonu svi koristimo ali da li je koristite za besprijekorno čišćenje...

Sodu bikarbonu svi koristimo ali da li je koristite za besprijekorno čišćenje ovih 5 stvar

Poznato je da je soda bikarbona odlična za čišćenje i rješavanje neugodnih mirisa, a može otopiti masnoću i prljavštinu i ukloniti tvrdokorne mrlje bez ostavljanja ogrebotina na površinama.

Također, može se koristiti i u kombinaciji s bijelim octom, stvarajući reakciju koja može rastvoriti masnoću i druge naslage. Stručnjaci su podijelili svoje savjete šta se sve i kako može očistiti sodom bikarbonom.

Očistiti odvode

Prema stručnjacima iz The Sprucea soda bikarbona, bijeli ocat i vruća voda mogu biti brzo rješenje za uklanjanje neželjenih blokada u odvodu. U odvod prvo pustite vruću vodu te zatim naspite pola čaše sode bikarbone i pustite da stoji barem petnaest minuta. Zatim dodajte šoljicu bijelog octa i na kraju isperite tako što ćete dodati još vruće vode.

Očistite mašinu za suđe

Dodajte dvije šoljicu bijelog octa u čistu zdjelu ili mjernu posudu. Stavite je na gornju policu, a zatim pokrenite mašinu kroz ciklus s toplom vodom. Ocat će pomoći u ispiranju masnoća i prljavštine, a smanjit će i mirise. Posljednji korak čišćenja mašine za suđe uključuje ispiranje sodom bikarbonom. Jednu šoljicu sode bikarbone pospite po dnu mašine za suđe, a zatim pokrenite još jedan ciklus s toplom vodom.

Uklonite neugodne mirise iz frižidera

Uzmite malu posudu i dodajte u nju malo sode bikarbone. Stavite posudu nepokrivenu u frižider i ostavite preko noći da djeluje. Soda bikarbona ima svojstva upijanja mirisa i tako ćete se riješiti svih neugodnih mirisa.

Očistite vrata tuš-kabine

Pomiješajte pola šoljice sode bikarbone s vodom kako biste dobili gustu pastu. Utrljajte pastu na vrata tuš-kabine rukom ili neabrazivnom spužvom. Zatim isperite pastu bijelim octom i nakon toga isperite čistom vodom i ispolirajte mekom krpom od mikrovlakana.

Očistite zagorene tave

Dno tave posipajte sodom bikarbonom te je zatim prelijte vrućim octom koji ste prethodno zagrijali u mikrovalnoj pećnici. Pustite da stoji barem trideset minuta te zatim izribajte i operite kao i inače.

Izvor:klix.ba