Free Porn
xbporn
18.07.2024
NaslovnicaKutak+Zašto bi prije spavanja trebalo da sredimo nered u spavaćoj sobi?

Zašto bi prije spavanja trebalo da sredimo nered u spavaćoj sobi?

Ugasili ste svjetlo, otišli na spavanje i ništa se ne dešava, ne možete da zaspite. Ova situacija je poznata gotovo svima nama.

Obično u to vrijeme potpune tišine um preplavljuje mnoštvo misli, od kojih se svaka takmiči za vašu pažnju i sprečava vas da zaspite.

Može da bude iznenađujuće teško umiriti um kada pokušavate da zaspite.

Uspostavite smirujuću rutinu prije spavanja

Utemeljena rutina odlaska na spavanje zaista može da vas postavi na pravi put da ostvarite optimalnu količinu sna koja vam je potrebna.

Pročitajte knjigu

Uživajte u lijepoj, opuštajućoj kupki

Koristite eterična ulja

Slušajte muziku

Meditirajte

Istezanja

Zapišite stvari prije spavanja

Zapisivanje misli prije nego što krenete na spavanje može značajno da pomogne u smirivanju anksioznosti. To omogućava da umjesto da razmišljate o onome što vas muči, to zapišete i tako oslobodite sebe negativih misli.

Sredite nered u spavaćoj sobi

Samo pripremanje sobe govori vašem tijelu da ste spremni za krevet. Spavaća soba bez nereda poboljšava vaše cjelokupno okruženje za spavanje, promoviše opuštanje i smanjuje broj smetnji koje vas možda sprečavaju da se isključite.

Oduprite se potrebi da odspavate tokom dana

Mnogi od nas uživaju u dremkama tokom dana, ali to može u velikoj mjeri da poremijeti vaš obrazac spavanja. Ukoliko vas u toku dana savlada umor, potrudite se da ipak ne spavate više od pola sata.