14.06.2024
NaslovnicaKutak+Zašto je danas normalno biti neoženjen u 40im: Mnogi muškarci misle da...

Zašto je danas normalno biti neoženjen u 40im: Mnogi muškarci misle da nema normalnih žena

Danas je sve više muškaraca u četrdesetima koji su neoženjeni i to nam je nekako svima postalo normalno.

Neki će reći da nije problem u njima, već u ženama. Mnogi muškarci se žale kako je u današnje vrijeme jako teško naći normalnu ženu koja će pristati da bude domaćica i vodi računa o porodici. Kažu, kako sve žene danas žele da budu nezavisne, da grade svoju karijeru i ne žele da se udaju.

Takođe kažu da mnoge od njih traže samo dobre prilike i muškarce koji bi mogli da im obezbjede lagodan život. Ipak, u cijeloj ovoj situaciji ima i muške krivice.

1. Ljubav bez povjerenja; Muškarci su danas mnogo oprezniji, ali često i sebičniji kada se upuštaju u veze.

Svima nedostaje ljubavi, a malo ko želi da se prepusti ljubavi i da vjeruje svom partneru. Navešću vam jedan primjer. Jedan moj poznanik je nedavno kupio vikendicu na selu i odlučio istu prepisati na svoju majku, kako bi mu ona kasnije mogla istu pokloniti.

U međuvremenu je njegova supruga kupila auto i registrovala ga na svog oca. Njih dvoje se često svađaju i često potežu temu razvoda pa ni jedno od njih ne želi svoju imovinu da dijeli sa onim drugim.

2. Ne želi mijenjati svoje navike; Muškarac koji je dugo vremena sam će teško pristati da mijenja svoje svakodnevne navike.

Neke navike su toliko ukorijenjene u njegov život te se ne žele odreći lagodnog života koji žive radi veze sa ženom koja može biti nepredvidiva. Muškarci takođe znaju da je brak niz specifičnih odgovornosti, uključujući i finansijske, a razvod uključuje određene gubitke.

3. Jeste sam, ali nije očajan; Kada muškarac pređe četrdesetu nije mu lako pronaći ženu svoje dobi pa se zbog toga često upušta u vezu sa ženama koje su dosta mlađe od njega. Mnogi muškarci smatraju da veze nisu smisao njihovog postojanja.

Takvi muškarci znaju kako prići ženi, ali mnogi od njih ne žele ozbiljnu vezu. Za njih je postalo normalno biti neoženjen muškarac u četrdesetima i ne vide ništa loše u tome.