25.06.2024
NaslovnicaKutak+Žena treba da bude lijepa za sebe ne za muškarca: Sreća žene...

Žena treba da bude lijepa za sebe ne za muškarca: Sreća žene počinje kad izbaci 3 stvari iz glave

Nije teško biti srećan, teško je shvatiti da naša sreća ne zavisi od drugih ljudi već da ona isključivo zavisi samo odnas. Mnoge žene odlažu svoju sreću i žele ugoditi drugima i ne misle puno na sebe.

Međutim, kada bi samo skupile snage i hrabrosti da izbace tri stvari iz svoje glave, bile bi mnogo srećnije i zadovoljnije.

1. Sindrom odloženog života; Mnoge žene imaju običaj da kažu “Ako me drugi vole, voljeću i ja više seve” ili “Kada djeca porastu ja ću tada početi da živim”.

Kada stalno odgađate neke stvari u svom životu ne možete očekivati da budete srećni. Želimo završiti školovanje, naći sebi dobrog muža, roditi djecu i nađemo milion izgovora da cijeli život nešto čekami i onda kasno shvatimo da nam je život prošao u čekanju nečega i ni same ne znamo čega.

Odgađamo život za kasnije i ne shvatamo da plaćamo veliku cijenu za to. Vrijeme koje ne možemo vratiti ni nadoknaditi. Zaboravljamo da život nije savršen i da ćemo mu uvijek naći neku manu. Zato prestanite maštati o budućnosti i odgađatiu život za kasnije i živite sada.

2. “Ako je ljepota snaga žene, onda svake godine gubi snagu”; Kada je u pitanju fizički izgled žene su po tom pitanju mnogo osjetljivije od muškaraca. Brinu se o svom izgledu i trude se da budu privlačne muškarcima i tu prave jednu veliku grešku.

Žena bi trebala da bude lijepa za sebe i da se sređuje zbog sebe, a ne zbog muškarca. Tek tada žena može biti srećna i zadovoljna. Moge žene sa godinama postaju više zaokupljene svojim izgledom, ali budu razočarane.

Žele izgledati lijepo kao irije, pa se razočaraju kada shvate da je to nemoguće i da je nemoguće vratiti mladost i usporiti starost. Žena treba da voli sebe a ne da traži sebi mane. Priroda nam nije dala starost da se borimo protiv nje već da bismo obratili pažnju na neke druge stvari.

Naučite živjeti sa sobom i volite sebe. Ljepota žene se ne ogleda u njenom izgledu već u tome kako prihvata svoje godine i voli sebe.

3. “Ja sam kriva za sve probleme sa djecom”; Ukoliko roditelji nemaju nikakvih problema sa djecom, oni ili nemaju djecu ili ih nije briga za njihovu djecu.

Nemojte svaki problem sa djecom uzimati k srcu i kriviti sebe. Vi ste za svoju djecu učini sve što ste mogli i dali ste im sve što ste mogli misleći daje to najbolje za njih. Budete li se stalno brinuli i krivili sebe za probleme sa djecom ništa se neće promijeniti u njihovim životima, ali u vašem hoće.

Zato vodite brigu o svom životu, dozvolite sebi da budete srećni i svi oko vas će biti srećniji. Život nije problem koji trebate riješiti već stvarnost koju trebate živjeti. Zapamtite da vaša sreća zavisi samo od vaše sposobnosti da uživate u životu.