14.06.2024
NaslovnicaKutak+Žene koje cijene sebe uvijek rade ove stvari u vezama!

Žene koje cijene sebe uvijek rade ove stvari u vezama!

Zdrave osobne granice i visoka razina samopoštovanja idu ruku pod ruku. Žene koje cijene sebe i koje imaju samopoštovanje sljedeće stvari rade drugačije u vezama.

Niska razina samopoštovanja je ono što vas “uvlači” u loše veze, ono što sabotira nove veze i ono što uzrokuje da se osjećate slomljeno kada se veza završi.

Visoka razina samopoštovanja ne garantira sretnu vezu, ali vas oprema vještinama koje vam pomažu da identificirate što želite i što zaslužujete imati, te vam daje neophodnu snagu da izađete iz odnosa ukoliko vam nešto ne odgovara.

Žene koje cijene sebe i koje imaju samopoštovanje sljedeće stvari rade drugačije u vezama.

Žene koje cijene sebe ne analiziraju voli li ih muškarac

Žene koje imaju visoku razinu samopoštovanja vjeruju da su vrijedne ljubavi i ne preispituju što netko osjeća prema njima. Znaju da su dobre, kompetentne, lako ih je zavoljeti i vjeruju da će prava osoba ovo i prepoznati.

One ne pripisuju svoju vrijednost onome što muškarac misli i, kao rezultat, ne osjećaju se anksiozno niti su pod stresom kada su osjećaji muškarca nejasni. Umjesto toga, one pretpostavljaju da ih on voli i zbog toga su u stanju uživati u vezi bez strahova i sumnji.

Žene koje cijene sebe postavljaju zdrave granice

Zdrave osobne granice i visoka razina samopoštovanja idu ruku pod ruku. Kada postavite zdrave granice to znači da su vam vaše emocije i potrebe prioritet, te ne preuzimate odgovornost za tuđe potrebe i emocije.

Žena koja je postavila zdrave granice neće izgubiti sebe u vezi i neće dopustiti da njen identitet bude u potpunosti ovisan od toga kako je muškarac vidi. Ona nastavlja održavati svoj život izvan veze i ne odustaje od prijatelja, hobija ili vremena koje joj je potrebno da provede sama.

Ona neće odbaciti važne dijelove sebe ili svog života zbog veze, a ako muškarac želi nešto više ili nešto drugo od onoga što mu ona može dati, ona će otići iz takve veze.

Žene koje cijene sebe vjeruju sebi i odlukama koje donose

Ključna komponenta visoke razine samopoštovanje je vjerovanje u sebe i vjerovanje da ćete donijeti dobre odluke dok shvaćate da ste dobro opremljeni da se nosite sa stvarima kada one krenu nizbrdo.

Žene koje cijene sebe nemaju običaj konstantno dovoditi u pitanje svoje postupke niti imaju sukob same sa sobom oko toga što će reći ili učiniti. Ponašaju se onako kako se osjećaju i ugodno im je biti u ono što jesu.

Žene koje cijene sebe prihvaćaju odgovornost

Žene koje cijene sebe prihvaćaju odgovornost za svoje postupke i emocije. One ne krive svoje partnere ako se ne osjećaju sretnima i ne gledaju na sebe kao na žrtve, bilo zbog nečijeg ponašanja ili okolnosti.

One shvaćaju da je njihovo vrijeme samo njihova odgovornost. Kao rezultat toga, one ne čame u lošim vezama, nadajući se da će se nešto magično promijeniti samo od sebe. I ne krive bivše partnere zbog toga što su im potrošili vrijeme.

One preuzimaju odgovornost za svoje izbore, bili oni dobri ili loši, i koriste greške koje su napravile kao priliku da rastu i postanu još bolje.

Žene koje cijene sebe ne ostaju u lošim vezama

Žene koje cijene sebe ne ostaju u vezama u kojima nemaju poštovanje i u kojima ih se ne cijeni i ne vrednuje. One se ne plaše izaći iz veze kada shvate da ona ne funkcionira, a misao kako neće “naći” nešto bolje i kako će ostati same do kraja života nikada im ne pada na pamet.

One vrlo brzo shvaćaju kada je situacija u vezi štetna i nepopravljiva i odmah izlaze iz takve veze.