04.12.2023
NaslovnicaLifestyleŽene koje procvjetaju nakon razvoda ili raskida se obično vode zlatnim pravilom

Žene koje procvjetaju nakon razvoda ili raskida se obično vode zlatnim pravilom

Postoje žene koje problemi i turbulencije mogu poljuljati, ali nikada slomiti, ni fizički ni psihički.

Bol koji se dešava nakon ljubavnog raskida često bude toliko nepodnošljiv da mnogi ljudi ne pronađu izlaz iz takve situacije. To se često doživljava kao vlastiti poraz ili kao poniženje, što dodatno utiče na sliku sebe koju posmatramo.

Kako god da odlučite da prežalite gubitak ljubavi – bitno je da to učinite. Možete plakati, vrištati, zatvoriti se u sobu, mrzjeti cijeli svijet… Možda ćete primjetiti da ne napredujete, da stojite u mjestu i da vaša bol i žal ne prolaze. Problem nastaje kada osoba ne želi da nastavi dalje.

Ta osoba potajno se nada da će se sve vratiti na staro i jednostavno ne vidi život drugačije od onoga kako su ga zamišljali dok su bili srećni u ljubavi. Sa druge strane, vidimo sve one žene koje naprosto procvjetaju nakon raskida.

Čini se da postaju ljepše, zgodnije, srećnije… Kako je to moguće? To se dešava jer te žene nisu preskočile važan korak, a to je da izgrade samopoštovanje. Kada žena ima samopoštovanje ona se uvijek oslanja na sebe i sebe stavlja na prvo mjesto.

Nju neki problemi i gubici mogu poljuljati, ali nikada do te mjere da ne mogu nastaviti dalje – njihovo samopoštovanje im to ne dozvoljava. Ali ono se ne stiče preko noći. Žena mora raditi na njemu i dok je sama, i dok je u vezi… Mora naučiti voljeti sebe i vjerovati sebi.

Na taj način ništa je neće moći slomiti. Svaka naredna prepreka u životu za nju će biti obična sitnica, dok će se druge, nespremne žene, na njoj žive polomiti. Izgradite samopoštovanje u sebi, na taj način možete osigurati stabilan i srećan život, ali i snažan karakter kojeg niko ne može slomiti.