22.06.2024
NaslovnicaKutak+Žene su takve: Spremne oprostiti uvrede i poniženja - Ali i otići...

Žene su takve: Spremne oprostiti uvrede i poniženja – Ali i otići zauvijek zbog sitnice

Toliko je naučnika i sprovedenih istraživanja koji su bili spremne dobiti odgovor na vječito pitanje “Šta žene žele.” Ali odgovora niko nije dobio. Ostalo im je samo… da se dive!

Očigledno je da najveća ljepota leži u tome da žena nema definiciju. Njeno biće i postojanje se ne može definisati. Možete ga proučavati, istraživati, zalaziti u dubine njenog postojanja. Ali na kraju vam ostaje samo da shvatite da možete samo da joj se divite.

Mnogi muškarci će reći “Ah te žene, tako su komplikovane i dramatične”, a mnogi neće znati koliko je teško biti žena. Koliko je teško imati krhko srce a ujedno se boriti protiv svih. Koliko je teško tražiti ljubav a ujedno strahovati da te ne povrijede.

Muškarci možda nikada neće shvatiti kako je ženi teško zaljubiti se, i brinuti o čovjeku… Brinuti da će biti zdrav, dobro obučen, nahranjen i na sigurnome, dok se isto tako mora brinuti o sebi, pa kasnije i o svojoj djeci. Svi će reći “Ah te preplašne žene, strijepe zbog svega”.

Ali mnogi neće shvatiti da žena tako voli. To je njen način pokazivanja ljubavi i treba joj to olakšati što je više moguće. Pustite joj da se brine o vama. Nemojte govoriti da je neuračunljiva kada se brine da li jedete zdravo ili kada se brine da ne popijete koju čašicu više.

Žena je anđeo čuvar svakog muškarca. Shvatite da su one spremne uraditi sve za muškarca kojeg vole, oprostiti mu i uvrede i poniženja… boriti se za njega do posljednjeg atoma svoje snage. Ali isto tako su spremne otići zauvijek, zbog sitnice. Da to su žene, proučavajte ih, posmatrajte ih… ali na kraju vam ostaje samo da im se divite…