25.06.2024
NaslovnicaLifestyleAko dajete sve i opet nije dovoljno - Otiđite: Kako prepoznati vezu...

Ako dajete sve i opet nije dovoljno – Otiđite: Kako prepoznati vezu koja nema budućnost

Prava ljubav ne zahtjeva maksimalan trud kako bi opstala, ona treba da teče lagano i da bude ugodna.

Zašto se boriti za nekoga kome nikada ništa nije dobro? Toliko je mladih i lijepih žena, usput i pametnih, koje se spuštaju na niske grane zbog muškarca. Naime, zaljube se do ušiju pa čine sve što je u njihovoj moći da “oduševe” čovjeka koji ne želi biti oduševljen.

One prelaze preko vlastitih granica, ponižavaju se, dju svoj maksimum, pregorjevaju… a zauzvrat dobijaju hladnoću i ravnodušnost. Koliko vas puta neko mora odbiti da biste shvatili da trebate otići od te osobe. Definicija ljubavi je jednostavna i ona ne podrazumjeva da za partnera morate dati svoj maksimum.

Ljubav treba biti lagodna i jednostavna. Ako vaš maksimum nekome nije dovoljan, to je pokazatelj da trebate otići. Ne trebate se truditi oko nekoga ko ne želi uvažiti vaš trud. Ne trebate se truditi oko nekoga ko ne želi nagraditi vašu ljubav. Ako dajete sve što je u vašoj moći i to opet nije dovoljno – otiđite!

Žena zaslužuje da bude voljena u potpunosti, čak i kada ne daje ništa. Davanje nije stvar dokazivanja ljubavi, davanje je čin dobrote, a ljubav kao ljubav mora uvijek prijati. U ljubavi ne postoji ravnodušnost! Tu nema mjesta za to ružno osjećanje.

Ako osjećate da morate dati više nego što je potrebno kako bi vas neko primjetio ili uvažio, nije vam mjesto pored te osobe. Otiđite što prije, jer samo tako ćete sačuvati svoje dostojanstvo i samopoštovanje. Veza sa nekim ko od vas traži prevelik trud je osuđena na propast.