25.06.2024
NaslovnicaLifestyleIz ugla jedne žene: Bolje je biti glavna uloga u svojoj samoći...

Iz ugla jedne žene: Bolje je biti glavna uloga u svojoj samoći nego sporedna u životu muškarca

Znam da si svim svojim srcem vjerovala da će se promijeniti i da će ovaj put sve biti drugačije.

Znam da ga voliš svim svojim bićem i da ti je teško da ga ostaviš, ali prestani da budeš sporedna uloga u životu muškarca. Vrijeme je da budeš glavna uloga u svom životu. Ne dozvoljavaj sebi da te ljubav prema njemu slomi.

Nemoj dozvoliti sebi da mu zbog ljubavi koju osjećaš u sebi daješ bezbroj šansi koje ne zalužuje. Nemoj da se zadovoljavaš mrvicama njegove pažnje i prestani vjerovati njegovim lažima. On ne zaslužuje tvoju ljubav jer muškarac koji te voli te neće varati i lagati, a on tebe očigledno ne voli.

Uvijek je bolje da budeš sama nego da budeš sa nekim ko te ne cijeni i ko ne primjećuje tvoju ljubav. Daješ mu cijelu sebe, a on tebi ne daje ništa. Nemoj mu više dozvoljavati da ti lomi srce i da te iskorištava. Predugo si ti bila jedina koja se trudila da vaša veza opstane i traje.

Sada je vrijeme da tome staneš u kraj. Nije on vrijedan tvojih suza i tvojih neprospavanih noći. Misliš da ga je briga što ti noćima plačeš za njim? Nije ga briga jer da jeste ne bi bio uzrok tvojih suza. Muškarac koji te voli ti briše suze sa lica, a ne uzrokuje ih

Prestani živjeti u iluziji i misliti da će se nešto promijeniti. Takvi kao on se ne mijenjaju, nikada. Takvi kako on su sebični i okrutni i ne postoji ljubav koja bi njih mogla promijeniti. Neće biti bolje zapamti to. Vremenom samo može postati još gore.

Zato nemoj dozvoliti sebi da zaglaviš pored nekoga ko ne vidi tvoju ljubav i koga nije briga za tebe. Zaslužuješ nekoga ko će ti dati istu onu ljubav koju ti daješ drugima. Zato prestani da mu daješ nove šanse, nije ih zaslužio. Samo će te ponovo povrijediti i slomiti tvoje već slomljeno srce.

Vrijeme je da prihvatiš istinu i završiš sa njim jednom za sva vremena. Prestani se nadati da že stvari biti bolje u budućnosti. Podigni glavu visoko, obriši suze sa svoga lica i kreni dalje. Vjeruj mi postoji neko ko će te voljeti više od života. Daj sebi priliku da ga upoznaš.