Free Porn
xbporn
18.07.2024
NaslovnicaLifestyleLuksuz je imati mogućnost da radite šta hoćete bez da vam neko...

Luksuz je imati mogućnost da radite šta hoćete bez da vam neko stoji nad glavom

Skup ruž za usne, najnoviji model štikli ili skupi restorani nisu nikakav luksuz. Pravi luksuz je živjeti život onako kako vi želite.

Luksuz je kupiti čizme koje god boje VI želite. Karmin koji vam se dopada, a ne koji vam kažu da biste trebali. Izbor hrane koju volite, biranje prijateljstava, partnera i zanimanja. Raditi sve zbog osjećaja i kako vama paše, a ne zbog dužnosti je luksuz.

Naučite da otpustite sve ono što vam nije potrebno. Naučite da shvatite šta je staro i zastarjelo, a šta novo. Zadržite samo ono što vam treba i što volite. Moj prijatelj ima ćerku od pet godina koja cijeli svoj život, kada ide u goste, nosi svoju kašiku. Ona ima luksuz da jede kašikom koju voli.

Njena majka je vrlo stidljiva i svaki put kada djevojčica izvadi kašiku, ona pokuša da pronađe opravdanje za to. Kada sam vidio djevojčicu i sam sam počeo da nosim piribor za jelo. Naprosto ne volim plastiku iz koje se uglavnom jede kada sam van kuće.

Više me nije briga šta kažu ljudi oko mene, šta misle i da li odobravaju to. Luksuzan život nije ono što zaslužujemo i ne važi samo za određenu populaciju. Luksuzni život pripada svima nama. To je stvar dostojna svih nas, pa i tebe. Djevojčica mog prijatelja me naučila neke stvari.

Budi slobodan, radi ono što voliš. Obuci preveliku majicu samo zato što ti je udobna. Promijeni mamin recept za tortu. Poljubi voljenu osobu. Čitaj zanimljive knjige. Gledaj dobre filmove. Promijeni posteljinu, neka miriši. Očisti stan, sredi što želiš.

Uživaj u životu koji si izabrao. To je luksuzan život. Luksuz ne znači da treba da jedete sebe jer ste nešto pogriješili. Hlače mogu da vam se pocijepaju. Tijesto koje pravite možda neće uspjeti odmah. Možda se vašim prijateljima neće dopasti vaš omiljeni film.

Možda nećete dobiti unapređenje koje toliko dugo čekate na poslu. Svašta može da se ne desi, ali to ne utiče na vašu vrijednost. To su samo stvari koje trenutno ne idu onako kako ste ih zamislili i kako želite da budu. Luksuzan život je stvari izbora.

Uvijek možete promijeniti stvari: ukoliko se hlače poderu, možete kupiti nove. Ukoliko tijesto propadne, probajte ponovo ili naručite pitu. Gledajte film sami kod kuće ili idite u bioskop da gledate sa istomišljenicima. Potražite novi posao i postavite ciljeve.

Luksuzan život znači život po svojim pravilima. Idete ka svojim ciljevima. Izađite ponekad iz zone komfora. Ne pravdajte se za svoje izbore i snove. I uvijek vjerujte da vi možete sve.