22.06.2024
NaslovnicaLifestyleIz ugla jedne žene: Pametne žene sve češće biraju samoću i za...

Iz ugla jedne žene: Pametne žene sve češće biraju samoću i za to imaju dobre razloge

Često u svom životu srećete mlade i izuzetno lijepe žene za koje u bliskoj budućnosti saznate da su i dalje same i bez partnera u svom životu. Pametna, lijepa – i sama. Danas to nije nikakva rijetkost.

Jedna moja prijateljica se razvela u svojoj 35-oj godini i danas nakon sedam godina ona i dalje živi sama i ne pomišlja da traži sebi novog partnera kako bi joj bilo lakše u životu jer i sama smatra da joj partner više nije potreban.

Kaže da je već naviknuta na život bez partnera i uzimajući u obzir da ima sina koji ima dosta dobar posao i roditelje koji joj pomažu u njenom životu i odgoju djeteta tako joj ni neki novi partner ne bi donio dosta pomoći u životu.

Naime, sama sam počela primjećivati da se u posljednje vrijeme žene više ne drže muškaraca kao prije. U njima više ne vide oslonac i neophodnost da imaju muškarca u svom životu pa tako žive sasvim dobro i bez jake muške figure.

Mnogi će se sigurno zapitati zašto je to tako, šta se toliko promijenilo danas u odnosu na prijašnje vrijeme kada je bilo gotovo nemoguće da čujete za pojave razvoda brakova ili žena koje odgajaju djecu bez muške figure.

Razlog bi se mogao pronaći u tome što su se današnji muškarci dosta izmjenili, oni često ne bivaju ti na koje se žene mogu osloniti i u kojima će vidjeti sigurnost. Ponekad se dešava i da u slučaju prevare iznevjere žene i tako im nanesu još veću bol nego da su bile bez partnera.

A stara narodna izreka kaže: “Ko se opeče na mlijeko, on duva i u jogurt”, pa tako i većina žena koja se jednom razočarala u svog partnera nauči da živi sama i da joj više partner i ne treba. Živjeti sama i odgajati djecu može biti i strašno i teško, ali to nije razlog da živite sa nevoljenim muškarcem samo da ne bi bili sami.

I evidentno je da se danas sve više žena odlučuje da ne bude taoc loših bračnih dešavanja. A društvo na razvode više ne reaguje na isti način kao prije nekih 20-30 godina, kada se samohrana majka smatrala neupsješnom ženom. Jedna od vrlo uspješnih žena nedavno je i sama izjavila: “Nakon što sam se razvela, još ne živim ni s kim, ne smatram se jadnom zbog ovoga.

Ne živim samo iz razloga da bi se udala i stupila u brak. Mnogi ljudi danas se ne mogu nazvati pravim muškarcima. Stoga radije ostajem sama i ne želim da trpim nekoga u svom životu zbog djece, jer je to čista glupost.” Postoji mišljenje da dijete treba imati oca.

A često razvedenu ženu, pogotovo ako je još mlada, u društvu savjetuju da nađe muškarca kako bi njena djeca imala oca. Međutim, ako u blizini nema dostojnog muškarca, djeca onda ne trebaju nikoga kao oca jer ne žele svi muškarci odgajati tuđu djecu.

Isto tako ako postoji netko tko će stvarno biti dostojan vas i vaše djece, koji će voljeti vas kao ženu i vašu djecu kao svoju, onda tek tada trebate započeti vezu s njim i neki novi zajednički život. Takvih muškaraca sigurno još uvijek ima, ali ih je sve teže pronaći.