Free Porn
xbporn
17.07.2024
NaslovnicaZdravljeJesu li kokice doista jedna od najzdravijih grickalica?

Jesu li kokice doista jedna od najzdravijih grickalica?

Kokice su jedna od omiljenih grickalica, a većina ljudi kada ode u kino, tijekom filma gricka upravo – kokice. No, postavlja se pitanje jesu li kokice zdravije od ostalih grickalica poput čipsa i smokija ili su jednako štetne za organizam?

Kokica je ništa drugo nego cjelovito zrno kukuruza koje se rastvorilo. Iako se tijekom pripreme koristi malo masti, na njih se ne gleda kao na junk food.

Po svom sastavu kokice imaju puno vlakana, a malo kalorija. Točnije rečeno, jedna šalica kokica sadrži: 31 kaloriju, 1 g proteina, 0,4 g masnoće, 6 g ugljikohidrata, 1 g vlakana i 0, 07 g šećera, što ih čini odličnom zamjenom za grickalice koje se prže u ulju.

Ipak, kalorijsku vrijednost kokica lako možete pokvariti ako im dodate maslac, sir, karamelu ili bilo koji drugi dodatak. Onda prestaje sva priča o kokicama kao zdravoj namirnici.

Što se tiče kokica iz mikrovalne pećnice, radije ih zaobiđite, jer sadrže puno soli i velike količine zasićenih masnoća, a postoji i rizik od dobivanja posebnog tipa plućne bolesti povezane s diacetilom, kemikalijom koja se koristi u umjetnom maslacu na kokicama.

Drugim riječima, najbolje su dobre, stare kokice koje pravite u starom loncu na nekoliko kapi ulja.