Free Porn
xbporn
18.07.2024
NaslovnicaKutak+KAKO DA PRESTENETE DA PRIVLAČITE NARCISE I SEBIČNE MUŠKARCE: Žene lako padnu...

KAKO DA PRESTENETE DA PRIVLAČITE NARCISE I SEBIČNE MUŠKARCE: Žene lako padnu na njihov šarm, zaštitite se!

Odnos sa narcisoidnim muškarcem je na početku “opojan”, imate osjećaj da ovakvu kosmičku romansu još niste doživjeli. On je harmizmatičan, šarmantan, zanimljiv, pun poštovanja, zaljubljen u vas, ali čim vam osvoji srce, pokazuje svoje pravo lice.

Narcisu nedostaje empatija, oni nikada neće razumjeti vaša osjećanja, sebični su, vole da kontrolišu , kritikuju i da narušavaju samopouzdanje partnera, posebno ako posumnjaju da je uspješniji i u mnogim poljima bolji od njih.

Oni nisu u stanju da budu partneri koji vole i podržavaju. Narcisi će koristiti manipulativne strategije kako bi vas držali pod svojom kontrolom, a moguće je da ćete čak vi povjerovati da ste krivi što se loše ponašaju.

Osobe koje su glavna “meta” za narcisodne muškarce jesu najčešće oni koji su imali narcisoidnog roditelja, žene sa pretjerano razvijenim osjećajem empatije, osobe koje žrtvuju svoje potrebe naspram tuđih, oni koji ne vjeruju da su vrijedni ljubavi, imaju nisko samopouzdanje itd.

Kako da prestenete da privlačite narcise i sebične partnere:

1. Postavite i držite jasne granice – U redu je da budete empatični i pažljivi prema drugima – to su osobine vredne divljenja. Ali, to nije uslov da žrtvujete svoje potrebe i ignorišete svoje želje u ljubavnoj vezi. Ako dozvolite da se loše ponašanje jer ne postavljate i sprovodite svoje granice, ostaćete otvoreni za manipulaciju od strane narcisa. Postavljanje i držanje granica je najmoćnija akcija koju možete preduzeti da razbijete ovaj obrazac. Narcis će ignorisati i više puta pomjerati vaše granice, ali vi ne odustajte od njih.

2. Nemojte da vas zavara trenutna intimnost – Čak iako je privlačnost između vas jaka, nikada ne ignorišite crvene zastavice. Proces upoznavanja bi trebalo da potraje. Sačekajte dok ne dokaže da može zadovoljiti vaše potrebe i pažljivo ga posmatrajte kada dođe do sukoba ili neslaganja. Pogledajte da li je sposoban da sagleda vašu tačku gledišta.

3. Obratite pažnju na misli i osjećanja koja on u vama izaziva – Da li nakon razgovore sa njim stalno preispitujete sebe? Da li se osjećate nesigurno, uznemireno i kritikujete sebe? Ukoliko stalno preispitujete i krivite sebe, moguće da je narcis već nad vama uspostavio kontrolu i da manipuliše. Osećaj euforije i opsesivno razmišljanje o njemu takođe može biti znak upozorenja.

4. Postavljajte zahtjeve i posmatrajte kako on odgovara – Narcis neće biti zainteresovan da zadovolji vaše potrebe. Možda će vam reći da hoće, ali to neće učiniti. Narcisi vide vaše potrebe u konkurenciji sa svojim.

5. Izgradite svoje samopouzdanje – Počnite sklapanjem sporazuma sa sobom koje obećavate da ćete se pridržavati. Ako zaboravite ili napravite grešku, počnite ponovo. Svaki dan je nova prilika da radite na sebi.

Izvor:mondo.rs