Free Porn
xbporn
17.07.2024
NaslovnicaKutak+Lekcija mnogim ženama: "Ne dozvoli da ti život prođe u pravdanju sebe...

Lekcija mnogim ženama: “Ne dozvoli da ti život prođe u pravdanju sebe drugima”

Život je samo tvoj, i kojeg đavola se moraš drugima pravdati zašto si neke postupke morala uraditi.

Nisi ti dužna nikome objašnjavati svoje postupke, izbore, odluke. Nisi dužna nikome objašnjavati sebe. Nemaš ti što kome objašnjavati zašto dojiš, zašto ne dojiš, zašto si rodila njih pet ili nisi niti jedno i nećeš i zašto ne jedeš meso. Nemaš ti što kome objašnjavati zašto imaš viška kila ili zašto voliš žene.

Tiče ih se, vole znati, pitati, zadirati, hraniti se time, ali ne hrane se oni tim informacijama, ne. Oni se hrane tvojom energijom dok to sve iznosiš, objašnjavaš, laprdaš, tumačiš. Oni se nahrane i napoje, a ti ostaneš prazna i osušiš se, jer si im se dala. Isisali su te. Nemoj ih hraniti. I nemoj se braniti, iako se osjećaš napadnuto možda.

Usmjeravaj energiju na neke druge stvari, neke stvari od kojih imaš konkretne koristi. Batali prazne priče. Pusti. Nikome se ne objašnjavaj. Naučene smo da trebamo tumačiti svoje postupke – pa čak i nepoznatima i ljudima s kojima nismo bliski. Ali tome svaka od nas staje na kraj. Naučene smo dugovati. Drugima sebe.

Ali to nije tako. Nikome ne duguješ objašnjenje oko toga zašto si ćelava, kako to da si bolesna, a istovremeno i našminkana, kako to da ti je umrla mama, a nisi u crnini i kako to da si nesretna i tužna, a imaš imućne roditelje. Tiče ih se i otkud to da ne radiš, a imaš love, znam. Ali tu opet ti nastupaš.

I ne objašnjavaš. Ne dugujem objašnjenje čak ni partneru. Jednostavno ne dugujem. Ne polaže nitko pravo na mene i moje odluke, samo ja, jer samo ja s njima i živim. Nitko drugi. Baš nitko. Bolje lezi spavat nego da trošiš riječi. Od spavanja imaš neke koristi.

Jer – možda ti to nikad nitko nije rekao, možda to ne znaš, a možda si čula to, ali ti se nije ‘primilo’ pa se tijelo automatski kreće objašnjavati. Ako su naše babe morale ili mislile da moraju tumačiti se drugima, mi sad ne moramo i znamo da ne moramo.

Ne dozvoli da ti život prođe u objašnjavanju sebe drugima. Podršku dajem i šaljem svim onim ženama koje žive onako kako one hoće i žele, onako kako izaberu i onako kako ih sljeduje s obzirom na izbore koje naprave. Ostalima kažem samo da nikome ništa ne objašnjavaju.