Free Porn
xbporn
18.07.2024
NaslovnicaKutak+MNOGI BRAKOVI ZAVRŠAVAJU RAZVODOM: Ovih 5 stvari otkrivaju da će vaš brak...

MNOGI BRAKOVI ZAVRŠAVAJU RAZVODOM: Ovih 5 stvari otkrivaju da će vaš brak opstati, tvrde terapeuti

Iako svi želimo da verujemo da će privlačnost i zaljubljenost trajati večno, brak nikako nije garancija večnog srećnog suživota i ljubavi i zahteva stalni rad. Ipak, ako u svom braku prepoznajete ove znakove, stručnjaci tvrde da je verovatno’otporan’ na razvod i da će potrajati…

1. Oboje ste jednako posvećeni svojoj vezi

Ako vi i vaš partner jednako ulažete u brak, to je odličan znak.

„Dobar brak zahteva otvorenu i iskrenu komunikaciju s obe strane i spremnost na kompromise kada je to potrebno“, kaže Sara Votson, trener i glavna operativna direktorka iz BPTLAB za Best Life.

„Ulaganje u brak je važno jer vam omogućuje da razvijete dublje razumevanje jedno prema drugome. Kada supružnici ulažu vreme u vezu, razvijaju osećaj sigurnosti i njihova veza jača“, dodaje.

Čak i najbolji brakovi zahtevaju rad, a ako obe strane rade sve što je potrebno, već ste dobili pola bitke.

2. Dobri ste prijatelji

Zna li vaš suprug da vas nasmeje? Volite li da provodite vreme zajedno? Možete li da mu se poverite? Sve su to odlike dobrog prijateljstva, koje može biti važno koliko i seksualna hemija. Dok ‘leptirići’ mogu izbledjeti tokom godina, prijateljstvo izdržava test vremena.

„Kad vi i vaš supružnik jedno drugo smatrate dobrim prijateljem, to je znak ‘otpornosti’ na razvod“, kaže Suzan Degs-Vajt, iz Choosing Therapy. „Prijateljstvo zahteva uzajamno poverenje, iskrenost i podršku, a sve to mora postojati i kako bi romantična veza napredovala.“

Istraživanja su pokazala da parovi koji imaju dobro prijateljstvo „imaju i veći procenat ukupnog zadovoljstva u braku“.

3. Ne izbegavate međusobne sukobe

Iako svađa nikad nije zabavna, mogućnost suočavanja s partnerom zapravo je dobar znak.

„Važno je da i vi i vaš supružnik znate da je određena količina sukoba ili neslaganja neizbežna, ali i da ne bežite od zajedničkog rada kako biste pronašli način da se usuglasite“, kaže Degs-Vajt.

„Rasprave i argumenti su alati koji vam pomažu da postignete zajedničko razumevanje.“

U studiji koju je sprovela Međunarodno udruženje za istraživanje odnosa, naučnici su tokom pandemije analizirali parove i proučavali kako su rešavali međusobne sukobe, a rezultati su otkrili da su parovi koji su sukobe izbegavali osećali manje ispunjenje u svojim vezama nego oni koji su se potrudili da ih reše zajedno.

Ključno je zato i kad se ne slažete da pronađete način da budete otvoreni i iskreni, a ne ćutljivi i ogorčeni.

4. Oboje dobro upravljate novcem

Ako ste voljni da razgovarate o svojim dugoročnim finansijskim ciljevima i na istoj ste talasnoj dužini u vezi trošenja, to je dobar znak za vašu budućnost.

„Ako ste svesni svojih prihoda, računa i potrošnje, to je znak da će vaš brak trajati“, kaže Robert Hinojosa iz Choosing Therapy.

„To znači da nema skrivenih kupovina i da komunicirate o velikim troškovima ili drugim finansijskim odlukama.“

Iako ovo može da bude izazovna tema, iskrenost o novcu pomoći će vam dugoročno.

„Važno je biti načisto i dogovorite se oko toga ko je odgovoran za određene finansijske odluke, i osećati poverenje i sigurnost u tom aspektu odnosa“, dodaje Hinojosa.

5. Oboje imate identitet i izvan vaše veze

Trebalo bi da budete nezavisni, imati osećaj sopstvenog identiteta i uživate u vremenu koje provodite sami i s prijateljima, bez partnera.

„Ne morate svaki budni trenutak provoditi zajedno“, kaže Degs-Vajt. „I iako možete isprobati neke od hobija svog supružnika, trebalo i da želite da imate prostora i za solo aktivnosti i da vas ne obuzme ljubomora ili sumnja zbog onog što vaš supružnik radi kad nije s vama.“

„Naravno da je provođenje kvalitetnog vremena sa svojim partnerom ključni sastojak za funkcionisanje braka, ali jednako je važno moći se izraziti kao pojedinac i van braka, a ne samo kao nečiji partner ili druga polovina“, dodaje.