23.04.2024
NaslovnicaKutak+Napokon sam shvatila da me nikad nisi volio: Naučio si me da...

Napokon sam shvatila da me nikad nisi volio: Naučio si me da vjerujem djelima ne samo riječima

Napokon sam shvatila koliko si ravnodušan prema meni i da moje riječi nikada nisu dopirale do tebe.

Kada sam ti otvarala svoju dušu i priznavala svoja osjećanja nisi me slušao. Sada razumijem da ti nisam bila važna i da nisam bila vrijedna tvoje pažnje. Nije te uopšte bilo briga da li sam ja tu ili nisam. Napokon sam vidjela koliko si sebičan i koliko si želio samo da me kontrolišeš.

Pravio si planove i donosio odluke misleći samo na sebe. Nikada nisi mislio kako će to uticati na mene. Kada si mi govorio da sam ti potrebna i da sam ja u tvom životu sa razlogom, samo si želio da me kontrolišeš. Bila sam ti potrebna, ali samo da bi me iskorištavao.

Uvjeravao si me da ne želiš da me povrijediš i da to nikada ne bi učinio, a ipak si me povrijedio na najgori mogući način. Povrijedio si me što si radio neke stvari, a nisi mislio kako će to uticati na mene. Samo si mislio na sebe i radio ono što je tebi odgovaralo i što je bilo dobro za tebe.

Ti samo nisi želio biti sam, zato si me zadržavao pored sebe. Ti si osoba koja ne zna biti sama, koja je nesigurna u sebe, koja ne zna voljeti sebe i živjeti sam. Skačeš iz veze u vezu i iskorištavaš naivne žene i koristiš njihovu dobrotu.

Kada sam odlučila da odem vidjela sam da se nisi ni malo potrudio da me zadržiš, već si mi odmah počeo tražiti zamjenu. Tada sam shvatila da je sve ono što si mi govorio, svaka tvoja riječ je bila laž. Naša veza me naučila da su djela važnija od riječi. Tvoja djela se nikada nisu podudarala sa tvojim riječima.

Gledao si me kako plačem, zaklinjao si se da me više nikada nećeš povrijediti, a zatim si nastavljao da radiš po starom. Tvoje ponašanje me naučimo da uvijek dajem prednost djelima nad riječima, da vjerujem samo djelima i hvala ti na tome.