04.12.2023
NaslovnicaMagazinNova mama požalila se na čudne zahtjeve svoje svekrve: Trebam li joj...

Nova mama požalila se na čudne zahtjeve svoje svekrve: Trebam li joj ugoditi?

Novopečena mama ima puno briga, a jedna od njih je usklađivanje potreba članova obitelji i nastojanje da motivira sve da poštuju njena pravila kad je u pitanju dijete. No to može biti puno teže reći nego učiniti.

Naime, jedna novopečena mama, koja ima bebu staru tri tjedna, otvorila se po pitanju neslaganja sa svekrvom podijelivši svoju priču na forumu Mumsnet. Naime, tvrdi da je njena svekrva poprilično nerazumna. Nimalo nema interesa za sudjelovanje ni pomoć oko djeteta, ali zahtijeva da bude ostavljena nasamo s bebom.

Čudni zahtjevi

“Ne želi joj promijeniti pelenu, a traži od mene nešto tako neobično”, požalila se ova mama očajnički tražeći savjet od korisnica.

“Nije se brinula ni za jednu bebu otkad joj je najmlađe dijete odraslo, već 30 godina, a i tad je imala dadilju koja joj je puno pomagala oko djece. Kad dođe u posjet mojoj bebi, samo joj gura u lice svoj mobitel, fotografira je i pokazuje ostalim članovima obitelji putem videopoziva. Ponekad joj se unese u lice i viče njeno ime. Ne želi joj mijenjati pelene”, žalila se mama.

Nije joj stoga jasno kako svekrva uopće očekuje da bi joj snaha mogla udovoljiti zahtjevu. “Kako da joj dopustim da ostaje sama s bebom kad je ne može nahraniti? Dojim i jako me kritizirala jer bi ona htjela da se beba hrani adaptiranim mlijekom, da je može sama hraniti”, otkrila je.

Mame na forumu su jednoglasne u jednoj stvari

Mame, korisnice foruma, jasno su izrazile svoje stavove naglasivši da je to što ova mama proživljava prije svega čudno. “Beba je stara tri tjedna! Ne ostavljate je nasamo”, napisala je jedna.

“Njen zahtjev je jednostavno čudan, osobito što ne može zadovoljiti osnovne bebine potrebe. Ali čak i da može, još uvijek je čudno. Zašto baka i djed ovako polude…”, dodala je druga.

“Nemojte joj ugađati”, kratko će treća.

Izvor:index.hr