22.06.2024
NaslovnicaLifestyleOženjenom muškarcu se ne daje srce, jer tu sreće nema: 6 poučnih...

Oženjenom muškarcu se ne daje srce, jer tu sreće nema: 6 poučnih poslovica za svaku ženu

Skoro pa svaka žena zamišlja svog idealnog muškarca, kako će on izgledati, kada će ga sresti itd. Kada ga upoznaju spremne su odmah da razmišljaju o braku.

Često se postavlja pitanje, kako da žena zna da je pronašla pravog muškarca i da će on biti dobar muž i dobar otac? Da će pored njega biti ostvarena i ispunjena žena. Donosimo vam šest zanimljivih poslovica koje vam mogu biti jako korisne i poučne:

1. Nije sve što je lijepo odmah i dobro: Žena koja je spremna za brak, zna da zaslužuje najbolje. Ona želi potporu, razumijevanje i da nikad ne manjka komplimenata upućenih njoj. Morate znati da vas ljubav ponekad čini slijepima i da previše ne trebate idealizovati muškarca.

Prave zaključke ćete tek moći donijeti vremenom.

2. Ne smatraj svakog ko ti se smiješi, svojim prijateljem: Ne mora da znači da onaj muškarac koji vas obasipa cvijećem i poklonima, pogotovo na početku je pravi.

Ponekad se ispostavi da je prije vaš izbor onaj muškarac za koji ste rekle “Ma nema šanse”.

3. Ne daj svoje srce oženjenom čovjeku, on će otići kući i zaboraviti: Ne voditi se onim “Što ne možete dobiti, to je privlačno”. Znajte cijeniti sebe i biti nekome prvi izbor.

Sa oženjenim čovjekom teško možete postići ono što zaslužujete.

4. Ko nije okusio gorčinu, neće razumijeti slatko: Da bi znali okusiti mir, sreću i blagostanje, potrebno je da nas oblikuju oluje i šokovi. Kvalitetne promjene najčešće tako dolaze.

Možda nije sve idealno u vašem odnosu, ali kada je ljubav pokretač svega, tada ćete i uspjeti.

5. Medvjed ima 40 pjesama, od kojih je 39 o kruškama: Nemojte slušati samo lijepe i slatkoriječive riječi. One znaju da vas sputavaju u donošenju ispravnog zaključka.

Budite slobodne i postavljajte pitanja, upoznajte muškarca pored vas, analizirajte njegove odgovore. Sve ono što je potrebno kako bi ste upoznale njegovu suštinu.

6. Ljubi onoga koji te voli, pa makar on bio beznačajan. Ne voli onoga koji te ne voli, pa makar on bio i sultan:

Mudri ljudi kažu: ” Žena je najslabija kada voli, a najjača kada je voljena”. Kada ste sa nekim ko vas zaista voli, tada ste spremni da upoznate šta je ljubav, mjenjate se, rastete zajedno. Kada samo jedna strana voli, tada osjećate sve ono što ljubav nije.