23.04.2024
NaslovnicaLifestylePravi muškarac će znati voljeti ženu sa djetetom: 3 razloga zašto one...

Pravi muškarac će znati voljeti ženu sa djetetom: 3 razloga zašto one teško pronalaze ljubav

Kada mladi muškarac zavoli djevojku, on prihvati i voli svaki njen dio. Čak i ukoliko ona ima dijete, on će to dijete da prihvati i da ga voli na određen način, jer je ono dio osobe koju voli.

Dama sa djetetom, kada krene da upoznajte novog muškarca, očekuje da bez problema prihvati i zavoli nju i dijete. Nažalost, realnost nije uvijek ovakva. Muškarci ponekad nisu spremni da prihvate dijete, uprkos tome što vole njegovu majku.

Najčešće se javlja odbojnost u početku, ali vremenom prihvate i zavole dijete. Ali zašto se javlja odbojnost?

1. Muškarac se osjeća kao da ima konkurenciju. Pažnja žene koja mu se dopada nije u potpunosti samo na njemu.

Muškarac treba da razumije, da ukoliko žena ima dijete, ona ne može da pripada samo muškarcu. Ona je ipak majka. Kod muškaraca može da se razvije ljubomora jer će vidjeti koliko pažnje njihova draga posvećuje nekom drugom biću.

Zato će on u djetetu vidjeti samo konkurenciju, a ne nekoga sa kim treba da razvija prijateljski odnos i dobru povezanost.

2. Muškarac nema iskustva sa djecom. Kada je u pitanju ovaj razlog, muškarac jednostavno nema iskustva i nije mu jasno kako da se ponaša i kako da reaguje u određenim situacijama.

To mu stvara poteškoće. U ovoj situaciji on nije u mogućnosti da vezu sa damom koju voli pokrene i prebaci na slijedeći nivo. Kada se muškarac ovako zbuni i shvati da ima poteškoće, veza između njega i partnerke koja ima dijete najčešće stagnira.

Sa djetetom je moguće da uđe u konflikt, jer neće znati kako da se ponaša, a ne zato što mu je namjera da razvije neprijateljski odnos. Svojih grešaka u odnosu sa djetetom najčešće neće ni biti svjestan.

3. Muškarac se plaši odgovornosti.

Prisustvo djeteta u vezi traži neke dodatne odgovornosti od oba partnera – to znači da muškarac određene stvari mora da preuzme na sebe. Ukoliko on to ne želi, ukoliko želi slobodu, nezavisnost, on će onda potpuno da izbjegne komunikaciju sa tim djetetom.

Naprosto, da bi održao svoje stavove i razmišljanja izbjegavaće interakciju sa djetetom kada god je to moguće, uvijek će tražiti izgovore. Sve ove situacije spriječavaju muškarce da uspostave kvalitetniji odnos sa svojom partnerkom, odnosno majkom od djeteta.