Free Porn
xbporn
17.07.2024
NaslovnicaKutak+Pismo majke kćerci: "Djevojčice moja, u životu sve možeš a ništa ne...

Pismo majke kćerci: “Djevojčice moja, u životu sve možeš a ništa ne moraš”

Jedna divna majka uputila je lekcije svojoj kćerci koje će čitati kada odraste i život postane teži.

Moja prelijepa djevojčice, Moja čarobnice velikih očiju, srca i duše koja grli svijet. Željela bih ovome da te naučim, ali ne znam koliko mogu, jer ni sama to nisam znala, jer nas tome niko nije učio, već kroz život buđenjem i rastom otkrivamo. Željela bih da kroz odrastanje na umu imaš da… Ništa ne moraš, a sve možeš.

Da nije važno da si bolja od drugih, već da si najbolja za sebe. Da ništa ne moraš da trpiš, da podnosiš, da gutaš i ćutiš i da ništa od toga ne treba da radiš. Da život nije podnošenje, već pronalaženje sreće. Da način uvijek postoji, i da možeš, ali zaista možeš sve što poželiš.

Ali da želja dolazi iz srca, a ne iz potrebe. Da je najvažnije da si srećna, a ne s kim, gdje i kako si srećna. Da možeš da voliš koga god želiš i kako god želiš – da se prepoznaju duše, a ne tijela, statusi, države, godine. I kada tako voliš – sve se dogodi da ta ljubav uspije, svi putevi se otvore.

Da su ljudi nesrećni jer žive kako misle da treba, a ne kako ojsećaju i da zato povređuju jedni druge. Kada živiš u suglasnosti sa sobom – ma što to bilo, niko te ne može povrijediti, jer ćeš znati i osjećati da je tvoj život tvoj uspjeh, a ne uspjeh tvoj život.

Da ljubav nije patnja, bol, muka, da kroz vezu ne treba da se podnosite, već da zajedno putujete. Da je u redu odustati. I stati. I reći da si pogriješila. Da uvijek možeš početi ponovo i da to nije propust već snaga. Da ne braniš svoje izbore u prošlosti, već svoju nadu u budućnost.

Da slobodno vičeš, trčiš, igraš se, raduješ, jedeš kako želiš, pričaš kako želiš, misliš kako umiješ. Ne budi kao drugi i dopusti drugima da budu ono što jesu. Svi smo različiti dok spavamo – zašto im smeta što smo različiti kad smo budni? Nesreća nema stepene. Ne možeš da čekaš da budeš mnogo nesrećna ili malo nesrećna.

Ne može postojati mali razlog i veliki razlog za nesreću. Ne postoji razlog za nesreću. Ako si tužna – mijenjaj, počni ispočetka, vrati se unazad, uradi sve što je potrebno da u sebi vratiš radost i veselje. Ne možeš mijenjati druge. Ne možeš mijenjati ni sebe – možeš samo rasti, razvijati se, učiti i postajati najbolja verzija svog bića. Voli sebe. Poštuj sebe. Slušaj sebe. Vjeruj sebi. Kada vjeruješ sebi, vjerovaće ti i drugi.