Free Porn
xbporn
18.07.2024
NaslovnicaKutak+Sve što je ženi ponekad potrebno je topao zagrljaj: Poznati psiholog o...

Sve što je ženi ponekad potrebno je topao zagrljaj: Poznati psiholog o razlozima ženskog ćutanja

Mnogo je razloga ženskog ćutanja koje često ignorišemo i ne želimo vidjeti. Mislimo da ako žena ćuti da je sve u redu, ali njeno ćutanje govori upravo suprotno.

Govori da nešto nije kako treba samo ona ne zna na koji način to da kaže. Po mišljenju poznatog ruskog psihologa Aleksandra Šahova postoji nekoliko razloga ženskog ćutanja.

1. Ženska emocionalnost; Psiholog Aleksandar Šahov ističe da su žene veoma emotivne i da je najgora stvar koju muškarac može uraditi je da je ignoriše i obezvrjeđuje njene emocije.

Ženi je potreban neko ko će je slušati, ko će je razumjeti i čuti ono što ona želi reći te neko ko će je samo nježno zagrliti. Muškarci drugačije pristupaju problemima. Dosta su racionalniji i trude se uvijek ponuditi rješenje za problem.

Ženama je potrebno da kažu ono što nose u duši i usljed tog procesa olakšavanja nađu rješenje. Žena može dugo odbijati da govori, ali će se opustiti i govoriti kada vidi da može vjerovati muškarcu te da je muškarac neće osuđivati ili joj se rugati.

2. Kada je muškarac ne pita šta nije u redu; Ovo se jako često dešava ako ste previše zauzeti poslom ili sa nečim drugim ili jednostavno niste našli način ili niste htjeli saslušati svoju partnerku. Tada žena jednostavno učuti.

Žensko ćutanje je gore od njenog prigovaranja i prijekora jer u njoj tada bukti vulkan emocija koji će vremenom eskalirati.

3. Kada ne pokazujete pažnju; Kada žena zaćuti, muškarac bi trebao da se potrudi da sazna koji je razlog njenog ćutanja.

Nemojte da se pravdate i da se pravite kao da se ništa ne dešava. Pokažite suosjećanje, budite iskreni i strpljivi i volite svoju ženu.

4. Hormoni; Tokom onih dana u mjesecu žene su emocionalnije nego inače. Muškarac bi trebao biti posebno oprezan i nježan kada dođu ovi dani.

5. Kada razmišlja o odlasku; Ako je žena iznenada prestane da govori iako je prije toga stalno nešto gunđala, žalila se i prigovarala postoji šansa da razmišlja o tome kako bi njen život bio lakši bez muškarca. Kada dođe do ove situacije muškarac mora brzo analizirati svoju vezu i vidjeti šta je problem koji je doveo do ovog iznenadnog ćutanja.