Free Porn
xbporn
18.07.2024
NaslovnicaKutak+Mudrost je živjeti tako da ne žurite nigdje i ne krijete se...

Mudrost je živjeti tako da ne žurite nigdje i ne krijete se ni od koga: Psihologija srećnog života

Ne možete biti srećni ako ste okruženi situacijama koje vas čine tužnima, nezadovoljnima i izolovanima.

Sreća nisu skupocijene stvari. Sreća nije destinacija na koju konačno dolazite. Ona se stiče kroz rad na sebi i na svom okruženju. Ne možete biti srećni ako ste de doveli u situaciju da mrzite posao koji radite a pritom radite ga svaki dan.

Niste ni svjesni koliku štetu može nanijeti taj svakodnevni osjećaj nezadovoljstva. Ne možete biti srećni ako ste u vezi sa osobom sa kojom se konstantno rasrpavljate. Ako ste sa nekim ko u vama samo budi nemir i tugu onda nikada nećete biti srećni.

Naše okruženje direktno utiče na to koliko ćemo biti srećni. Posao, prijatelji, članovi porodice, hobiji… Sve je to dio naše sreće. Zapravo, da biste bili srećni trebate biti pametni i mudri. Jer kada ste pametni i mudri tada znate izbjeći sve stvari i situacije koje ne volite.

Mudar čovjek će lako otići od osobe koja mu ne donosi ništa dobro. Isto tako će lako promijeniti posao koji mrzi. Mudre osobe žive tako da ne žure nigdje i ne kriju se ni od koga, jer znaju stvoriti okruženje u kojem će biti srećni i zaštićeni.

Sreća nisu zvijezde pod kojima ste rođeni, već vaš vlastiti trud. Ako želite biti srećni – zavrnite rukave. Čitajte knjige o samorazvoju, pričajte sa pametnim ljudima, klonite se svega što izaziva ljutnju, tugu ili mržnju u vama. To je zagarantovan put do sreće.