25.06.2024
NaslovnicaKutak+DuhovnostSVE ŠTO ŽELITE DOGODIĆE SE BAŠ KADA TREBA - VJERUJTE U BOŽIJI...

SVE ŠTO ŽELITE DOGODIĆE SE BAŠ KADA TREBA – VJERUJTE U BOŽIJI PLAN: Prave stvari dolaze vam u pravo vrijeme!

Da li očajavte kada se neka želja ne ostvari? Koliko puta ste proveli dane i mesece razmišljajući o nesupehu koji je samo jedan delić slagalice vašeg života? Vekovima postoji mudrost koja kaže – Bog moža ima bolje planove za vas.

Kada se suočimo sa životnim izazovima i olujama, ne smemo odustati, ostati u toj fazi očaja. Zapravo, treba da se podignemo, osvestimo da postoje neke stvari na koje ne možemo da ignorišemo i shvatimo zbog čega nam je ovo iskustvo zapravo služilo. Ovo je trenutak kada treba da se posvetite duhovnom rastu, da jačate svoj duh, umivate svoju dušu, i shvatite koliko su neke stvari zbog kojih ste patili, bile zapravo beznačajne.

“Baš dobro je što se tako dogodilo!” Ovo je rečenica koju smo mnogo puta izgovorili, ali zaborav je često naš neprijatelj. Zato umesto da očajavte zbog onoga što se nije ostvarilo, prihvatite to i idite dalje. Nemate pojma kakav ćete osećaj slobode osećati u isto vreme! Neverovatnu lakoću, ogromnu energiju. Ceo svet je pred vama.

Možda ćete tvrditi da je to lako reći, ali pokušajte da se pomirite sa činjenicom da se neke stvari nisu ostvarile baš sa razlogom. Ipak, savladali ste nove veštine, pokušali ste, naučili ste nešto novo.

Stvari koje treba da se dogode u vašem životum dogodiće se pre ili kasnije. Možda baš u boljem trenutku, u pravo vreme, onda kada ste za to spremni. Mi želimo sve i odmah, sve kako smo mi isplanirali, ali Bog možda ima druge planove.

Postoji izreka – “Bog nikada ne kasni – sve se dešava kako treba.” Zreli ljudi ne ulaze u stanje besa i nesreće kada nešto ne krene po volji. Oni veruju da su Božiji planovi povezani sa nnjihovim ciljevima i dobrim željama, i da će dobiri ono što zaslužuju.

U životu se reko kome dogodi nešto 100% onako kako su zamislili i planirali. Nastavite da se trudite, verujte u bolji plan, Božiji plan. To će vam pomoći da steknete slobodu. Pronađite pravu sreću i harmoniju.

Sve to što želite dogodiće se u pravo vreme i na pravom mestu. Kada i gde – ne možemo predvideti. Božiji plan i vaša posvećenost vode vas baš tamo gde treba da budete – ne zaboravite da se na ovom putu radujete!

Izvor:mondo.rs