25.06.2024
NaslovnicaLifestyleLjubav i vezeVašem partneru treba potvrda da je dobar: Kako od ženskaroša napraviti pravog...

Vašem partneru treba potvrda da je dobar: Kako od ženskaroša napraviti pravog muškarca

Ako pored sebe imate muškarca koji je možda ženskaroš ili koji nije dovoljno investiran u vezu sa vama onda je važno da učinite sljedeće stvari kako bi promijenili stanje u svojoj vezi.

Dajte ono što zahtjevate: Ako od svog muškarca tražite da bude vjeran, nježan, romantičan i darežljiv onda budite iste takve. Problem je što mnoge žene traže od muškarca mnogo toga, ali nisu u stanju isto to pružiti. Težite jednakosti! Hvalite ga:

U većini slučajeva, muškarci odlaze drugim ženama jer nisu dovoljno priznati u vezi. Njima je potrebno da znaju da ih njihova izabranica voli, poštuje i da su sposobni pružiti joj sve što želi. Ako mu ne omogućite to, osjećaće se nedovoljno i neispunjeno.

A niko se ne želi tako osjećati u vezi. Pružite mu kvalitetno vrijeme: Kada ste zajedno pričajte o zajedničkim temama u kojima oboje uživate. Ne koristite zajedničko vrijeme kako bi ga kudili ili kako bi mu zvocali. Pobrinite se da mu je dobro u vašem društvu, tako će uvijek željeti biti sa vama.

Iskoristite moć dodira. Mnogi eksperti za međuljudske odnose tvrde da je dodir najmoćnije sredstvo. Zagrlite svog muškarca, izmasirajte ga, dodirnite, milujte… Sve su to stvari koje gode i koje zbližavaju dvoje ljudi. Omogući mu vrijeme za sebe:

Ovo se možda ne nalazi na početku liste, ali nije ništa manje bitno. Muškarcu je potrebno da ima “slobodu”. To ne znači da može da radi šta poželi, već znači da i pored vaše veze ima vrijeme za druženje sa svojim prijateljima ili da se posveti svojim hobijima.

Bez obzira koliko ste posesivna žena, ovo je od krucijalne važnosti.