Free Porn
xbporn
18.07.2024
NaslovnicaKutak+OstaloKako bismo izgledali nakon 20 godina rada u kancelariji

Kako bismo izgledali nakon 20 godina rada u kancelariji

Britanski znanstvenici istražili su kako dugo sjedenje za računalom utječe na zdravlje, a rezultate su prikazali plastično, uz pomoć “Emme”, blijede grbave figure naglašenog trbuha. Njime su izračunali kako bi netko izgledao nakon 20 godina rada u uredu.

Pogled u budućnost nije nimalo ugodan. Figura u prirodnoj veličini nastala je s ciljem upozoravanja na zdravstvene rizike tipičnog zapadnjačkog načina života koji uključuje previše sjedenja i buljenja u ekran.

Na prvi pogled “Emma” djeluje kao malo pogrbljena premršava osoba, ali pomniji pogled na njezino tijelo neminovno izaziva jezu. Noge su joj natečene i prekrivene mrežom proširenih vena, a ni ostatak tijela nije ništa manje napuhan.

Nakon dugogodišnjeg rada za računalom dobila je grbu, a vrat joj je neprirodno iskrivljen. Oči su joj crvene, koža blijeda poput krpe, a ruke prekrivene ekcemima od silnog stresa.

Prije nego što su napravili lutku, znanstvenici su za izvješće nazvano “Radni kolega budućnosti” razgovarali s više od 3000 uredskih radnika iz Francuske, Njemačke i Velike Britanije, koji su im ispričali o svojim zdravstvenim problemima koje imaju.

Zatim su krenule računice: koliko ergonomski neadekvatan namještaj nakon dugo vremena negativno utječe na držanje tijela.

U suradnji sa specijaliziranom tvrtkom izrađena je 3D simulacija “Eme” čije tijelo pokazuje kako 20 godina rada za računalom utječe na zdravlje – uključujući i nekontrolirano stvaranje sluzi u ušima i nosu, što može nastati kao posljedica loša ventilacija u velikim uredima, prenosi “Daily Mail”.

Prema izvješću, 90 posto Britanaca koji rade u uredima žali se na razne zdravstvene probleme, 45 posto njih na glavobolje, oči i bolove u leđima. Zato znanstvenici zahtijevaju promjenu uređenja suvremenog radnog mjesta, novi način rada koji podrazumijeva mobilnost i uvođenje tjelesnih vježbi na radno mjesto.

Nadaju se da će “Emin” zastrašujući izgled potaknuti ugrožene da sami poduzmu mjere kako bi spriječili zlo.

Izvor:ddl.rs