25.06.2024
NaslovnicaKutak+Evo zbog čega ne biste smjeli spavati s mokrom kosom

Evo zbog čega ne biste smjeli spavati s mokrom kosom

Možda mislite da nije problem spavati s mokrom kosom, no…

Često se dogodi, posebno ljeti, da se prije spavanja na brzinu otuširamo i usput operemo i kosu. Zbog visokih vrućina, ali i lijenosti navečer znamo zaspati s mokrom kosom. No, to je sve samo ne dobra navika.

Pogotovo ako imate dugu i gustu kosu, sušenje zna biti prava muka. Ako još k tome dodamo i izuzetno visoke temperature, nekako nam je privlačnija ideja da odemo spavati s mokrom kosom. No, to biste trebali svakako izbjegavati.

Riskirate prehladu

Mit je da ćemo se prehladiti zbog mokre kose. Mokra kosa sama po sebi nije problem, no riskirate prehladu ako s mokrom glavom spavate pored otvorenom prozora. Zbog mokre kose se tijelo brže hladi, a ako smo izloženi propuhu to može imati negativne posljedice na naš imunitet.

Možete ukočiti vrat

Ako spavate pretežito na trbuhu ili na leđima, više ste izloženi mogućim problemima s vratom. Naime, mokra kosa hladi vrat, a u kombinaciji s otvorenim prozorom može dovesti do grčeva i na koncu riskirate ukočeni vrat.

Oštećujete kosu

Dobro ste pročitali. Vlasi su izuzetno osjetljive, pa čak i samo šamponiranje je stres za kosu. Ako pak redovito spavate s mokrom kosom te se tijekom noći često vrtite, trljajte vlasi što može voditi ka pucanju i oštećenju.