Free Porn
xbporn
18.07.2024
NaslovnicaKutak+Medicinska sestra usvojila djevojčicu koja je mjesecima bila sama u bolnici

Medicinska sestra usvojila djevojčicu koja je mjesecima bila sama u bolnici

Liz Smith, direktorica medicinskih sestara u franjevačkoj dječjoj bolnici u Brightonu u Massachusettsu, oduvijek je sanjala da bude majka.

Čak i nakon prekida dugogodišnje veze isprobala je različite načine da ostvari svoj san. No, nakon što ni oplodnja in vitro, kao ni drugi načini nisu pomogli u tome, počela je lagano gubiti nadu.

Postati medicinska sestra je bilo lako, ali postati mama nije. Potisnula sam ta razmišljanja i okupirala se poslom – opisala je Smith način na koji se nosila sa situacijom u kojoj se našla.

Ipak, kako je otkrila u razgovoru za Today Show, sve se promijenilo nakon što se priključila franjevačkoj bolnici u rodnom Bostonu.

Jednoga dana u bolnicu je stigla djevojčica kojoj je hitno trebala pomoć.

Odmah sam upitala medicinsku sestru ko je taj prekrasni mali anđeo – prepričala je Liz svoj prvi susret s djevojčicom Gisele.

Naime, kako je Giselina majka bila narkomanka, ona je još u utrobi bila izložena utjecaju kokaina i heroina te je nakon rođenja zahtijevala posebnu brigu  kako bi se u potpunosti oporavila. No, njene roditelje djevojčica uopće nije zanimala. Čak pet mjeseci niko je nije posjetio u bolnici te je bila na korak od toga da bude poslana u udomiteljsku porodicu, piše Orizarenews.

Liz ju je odvela svojoj kući i 16 sati dnevno provodila hraneći je kroz posebne cjevčice. Nakon što ju je tako sedmicama njegovala, shvatila je da ju užasava pomisao da bi je mogla izgubiti. Tada je postalo jasno da želi Gisele pružiti dom kakav zaslužuje.

Devet mjeseci nakon što je Smith počela njegovati Gisele, država je okončala roditeljska prava bioloških roditelja te se otvorila prilika da joj upravo ona i zakonski postane majka, piše People.

U oktobru 2018. godine to se i ostvarilo.

Danas Gisele ima dvije godine te se još uvijek hrani putem posebne cijevi, sli zahvaljujući ljubavi i brizi Liz Smith, djevojčica odlično napreduje i već sad je svi prepoznaju po njenom zaraznom osmijehu.