22.06.2024
NaslovnicaKutak+“BILA SAM SA MUŠKARCEM KOJI VOLI SAMO SEBE, IGRAO SE MOJIM OSEĆANJIMA”:...

“BILA SAM SA MUŠKARCEM KOJI VOLI SAMO SEBE, IGRAO SE MOJIM OSEĆANJIMA”: Poruka koju će razumjeti sve žrtve manipulatora!

“Bila sam sa manipulatorom u vezi” – ispovest žene koja je bila u toksičnom odnosu i smogla hrabrosti da napusti nekoga ko joj je uništio samopouzdanje!

Odnos sa toksičnom osobom može se negativno odraziti na mentalno zdravlje, sreću, samopouzdanje, kvalitet života uopšte. Ipak, iz svega možemo izvući lekciju i pouku, iz svega se možemo izdignuti još jači. Donosimo vam poruku jedne devojke koja je dugo bila u vezi sa toksičnim manipulatorom, razumeće je sve žene koje su se uplale u zamku ovakvog odnosa:

“Pustila sam ga da mi uzme previše. Morala sam da odem od njega jer je to bio jedini dobar izbor. Istina je da veza zahteva mnogo truda, ali i mnogo više lepote, emocija i radosti. Kada je prava osoba tu, srce treperi, imate osećaj da možete da osvojite ceo svet, spremni ste da se razvijate. Sa druge strane, kada je pored vas neko ko vam svakodnevno donosi samo negativnosti i nesreću, morate da odete.

Trebao mi je samo jedan dan da skupim svu svoju hrabrost i odem od njega. Nikad bolju odluku nisma donela u svom životu. Pustila sam čoveka da mi uzme previše, a sada sam bila spremna da se posvetim sebi i radim na ljubavi prema sebi.

Bila sam sa muškarcem koji mi je oduzeo samopoštovanje!

U odnosu sa njim izgubila sam osmeh koji je mogao da ispuni bilo koju sobu svetlošću i harizmom. On nije voleo moju sreću, moj osmeh bi kod njega izazivao nelagodnost. Kada mi je osvojio srce, znao je da sam u njegovoj zamci i tada je igra počela. Trudila sam se da njemu uvek bude dobro, nisam marila za sebe, a on je znao da ću ga teško ostaviti. U ovoj vezi nikada nisam dobijala komplimente i pohvale, već samo kritike. Moje samopouzdanje je svakog dana postajalo sve niže.

Bila sam sa muškarcem o kome nisam mnogo znala!

Na početku veze on je bio divan, pažljiv, šarmantan, ali kada je skinuo maku i pokazao pravo lice, ispred mene je bio drugi čovek. Neko koga nisam poznavala, neko koga ja nisam izabrala. Želela sam da se vrati ona osoba sa pšpočetka veze, ali on kao takav nije postojao. Dugo sam ignorisala sve “crvene zastave” i glumila sreću. Na društvenim mrežama naša veza je izgledala kao bajka. Zatvarala sam oči pre znakovima upozorenja, verovala sam da u sebi krije bolju stranu.

Bila sam sa nekim ko mi je oduzeo poverenje u ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Njegova perspektiva je bila siva, svi su bili loši i neljubazni, a ja sam, boraveći sa njim, prestala da uviđam dobro u ljudima. Postala sam neko ko sumnja u svakoga, ko u svakome vidi potencijalnog neprijatelja.

Bila sam sa nekim ko može da voli samo sebe!

Trudila sam se da mu pružim bezuslovnu ljubav, očekivala sam da će mi ona biti uzvraćena. Ali ne možete osvojiti ljubav osobe koja je zaljubljena samo u sebe. Čak i kada smo bili zajedno, ja sam u ovoj vezi bila usamljena.

Bila sam sa nekim ko se igrao mojim osećanjima!

Kada nije obraćao pažnju na mene ili propuštao moje telefonske pozive, ubedio me je da ja to zaslućujem. Kada sam mu ukazivala na greške koje je pravio, ja sam bilča kriva. Uvek je krivica bila prebačena na mene. Bila sam kriva i što se dopisivao sa drugim devojkama na društvenim mrežama, jer “Da sam mu više verovala, njegova komunikacija sa drugima ne bi bila važna”. Toliko se često poigravao mojim osećanjima da sam počinjala da sumnjam sama u sebe.

Bila sam sa nekim ko je bio ljubomoran na moj uspeh!

Kada bih uradila nešto dobro na poslu, u odnosima, ostavrila neki uspeh, on bi tome smanjio značaj. Zanemarivao je sve moje pobede, a neke čak io omalovažavao. Zbog toga sam prestala i da mu pričam o svojim planovima, počela sam da se povlačim u sebe i da sumnjam u ono što sam postigla.

Bila sam sa nekim ko, zarad samopotvrđivanja, ponižava druge!

On je tip osobe koji ne može da bude sam, jer manipulator nije potpun bez svoje žrtve. Ubrzo nakon našeg raskida, posle samo četiri dana pronašao je novu devojku. Nikada nije zadovoljan sobom i jedini način da ispuni prazninu u sebi vidi u ponižavanju drugih ljudi. Zato mi je žao njegove nove žrtve, ne bih volela da prolazi kroz sve što sam ja prošla.

Bila sam sa nekim ko me je ojačao!

Osećam se jače nego nekada samo zato što sam smogla hrabrosti da prekinem tu toksičnu vezu. Pomoglo mi je da se setim kako je to biti devojka koja je uvek nasmejana i kakva je osoba koja mi je to oduzela. Ostavila sam ga i to mi je vratilo optimizam i vedrinu. Nakon što smo raskinuli, upoznala sam mnogo ljudi koji suživaju u mom društvu, mom osmehu i prihvataju me takvu kava jesam. I nikada neću dozvoliti nikome drugome da mi to uradi. Raskinuli smo i sada znam šta znači biti istinski voljen. A ovaj raskid i veza pomogli su mi da sada jače zavolim sebe!”

Izvor:mondo.rs